Sfecla rosie este o leguma ce s-a dovedit a fi extraordinar de benefica pentru organism. Este o sursa pretioasa de minerale si vitamine. Contine: vitamina A, B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, zahar natural, potasiu, antioxidanti, fibre alimentare. Se poate consuma atat radacina cat si frunzele. Sfecla rosie are puternice proprietati antiinflamatorii, antioxidante, detoxifiante, anticangerigene, de protectie a celulelor hepatice si regenerarea lor, intens efect de energizare si de remineralizare.
Se recomanda pentru protejarea inimii si ficatului, deoarece are un puternic efect de detoxifiere si reglare a tensiunii, impiedica formarea cheagurilor de sange, ajuta la eliminarea pietrelor din colecist, refacerea florei intestinale, ocluziile intestinale, gastrite, osteoporoza, anemie, imunitate scazuta, hipertensiune, arteroscleroza, tulburari ale glandei tiroide, constipatie, nevroze, protectie impotriva racelii si a gripei. De un real folos in lupta contra cancerului, incetineste inmultirea celulelor canceroase si stimuleaza inmultirea celulelor sanatoase.
Datorita continutului de vitamine, fibre alimentare si continutului redus de calorii se recomanda consumul acesteia in curele de slabire. Miraculos este faptul ca isi pastreaza proprietatile indiferent daca este in stare cruda sau gatita. Se poate consuma in stare cruda ca atare sau combinata in salate cu morcov, telina, patrunjelul, salata verde sau cu varza rosie. Sucul din sfecla se poate bea simplu sau combinat cu suc de citrice, morcov, mar. Preparata: coapta, fiarta in supe si mancaruri de legume sau in compoturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu